Als kind ben je erg intuïtief. Maar naarmate je ouder wordt, kan dit veranderen omdat je pijn en teleurstelling ervaart bij het volgen van je intuïtie.
Misschien werd je bekritiseerd voor het uitspreken van wat je intuïtief voelde, zoals wanneer je zei dat je iets zag of voelde wat anderen niet zagen of voelden.
Of wellicht gebruikte je je intuïtie eerder als bescherming, om bijvoorbeeld het gevaar thuis aan te zien komen.
Het is belangrijk om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, zodat je je intuïtie weer kunt gebruiken als een zuiver instrument.
Dit kan op verschillende manieren, zoals het doen van familieopstellingen, EFT, NLP, hypnose of lichaamswerk.

Juist als ondernemer is het belangrijk om je intuïtie in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van je prijzen, keuze voor je marketingkanalen, voorbereiding op een gesprek met je klant, schrijven van teksten en nog veel meer.
Door het meer inzetten van je intuïtie zal je ontdekken dat je veel authentieker en dus aantrekkelijker wordt omdat jij volgt wat echt past bij jou!

Hier zijn vijf tips waar je direct mee kan starten om je intuïtie te vergroten:

 

1. Mediteren 
De lijst met positieve effecten van mediteren is eindeloos. Het helpt tegen stress, vermindert angst en depressieve klachten en zorgt voor meer focus en concentratie en een betere emotionele balans. Meditatie helpt bij het verhogen van bewustzijn en het ontwikkelen van intuïtie. Als ondernemer kun je dagelijks mediteren om je geest te kalmeren en naar binnen te kijken. Plan een vast tijdstip, ga het ervaren, houdt het minimaal een maand vol en ervaar dan wat de effecten zijn voor jou. Maak het niet te groot je kan ook met 5 minuten per dag beginnen.

2. Schrijf je ideeën op
Tijdens de dag komen er veel ideeën in je op. Als ondernemer hebben we vaak meer ideeën dan tijd. Toch is het belangrijk deze ideeën op te schrijven, kun je ze later analyseren. Ga af en toe eens gewoon zitten met pen en papier en schrijf jezelf gewoon helemaal leeg met alle ideeën die bij je opkomen. Denk niet direct na over de haalbaarheid dat komt later. Er is meer mogelijk dan je denkt.

3. Vertrouw op je gevoel
Vaak zijn de eerste gevoelens die in je opkomen de belangrijkste.
Voelen komt voor het denken, in de eerste paar seconden weet je het eigenlijk al. Je onderbewuste geeft je al het signaal. Ga ermee oefenen en zodat je er steeds meer op durft te vertrouwen.

4. Neem rust
Neem dagelijks de tijd om te ontspannen en uit te rusten. Deze momenten kunnen de belangrijkste momenten zijn waarin je de inspiratie en intuïtieve inzichten opdoet die je nodig hebt om door te gaan. Ook bewegen helpt hierbij vaak. Even een wandeling (bij voorkeur in de natuur) zodat je meer in je lichaam zakt en niet de hele dag in je hoofd zit.

5. Visualiseer
Veel wetenschappelijke studies bevestigen het positieve effect van visualiseren. Met visualisatie creëer je beelden waarvan je wilt dat ze werkelijkheid worden. Hierdoor kun je makkelijker je doelen bereiken. De beelden voelen als werkelijkheid, waardoor je de situatie intuïtief al herkent wanneer deze zich in het echt voordoet. Hierdoor voel je je zekerder en weet je precies wat je moet doen. Probeer in gedachten voor te stellen hoe je een verkoopgesprek voert, je pitch doet, voor een grote groep vol zelfvertrouwen spreekt of hoe jij je voelt als je je gedroomde omzet behaalt. Welke emotie voel je bij het behalen van het eindresultaat? Voel dát! Ga daar tijdens de visualisatie helemaal in op.
Kortom laat je niet afleiden door het lawaai van de buitenwereld. Luister naar je eigen stem en intuïtie om de beste beslissingen te nemen voor jou en je bedrijf.

Ga vooral onderzoeken wat werkt voor jou. Zoek de methode die bij jou past en maak de stappen die nodig zijn. Dit kan je helpen bij het verbeteren van je intuïtieve vaardigheden als ondernemer. Mocht je hulp nodig hebben neem gerust contact met me op om te onderzoeken hoe ik jou het beste kan ondersteunen bij het ontwikkelen en inzetten van je intuïtie.

Merk je dat jij jezelf toch regelmatig saboteert in je eigen succes lees dan zeker ook even mijn blog over de vicieuze cirkel van zelfsabotage

whatsApp openen
1
Hi! Wat super leuk dat je een kijkje komt nemen! Kan ik iets voor je doen?