Van nature ben ik een doener. Ik hou van actie! Alle ideeën die ik heb wil ik het liefst zo snel mogelijk uitwerken en implementeren. Er zijn dagen dat ik heerlijk productief ben en ik veel werk verzet. Maar er zijn helaas ook dagen die ik vol goede moed start maar dat het me dan toch niet lukt om het juiste te doen. Ik vind het dan moeilijk om het om mijn ambitie om te zetten in acties die aansluiten op mijn zakelijke doelstellingen.

Bij veel van mijn klanten zie ik ook dat ze vaak erg druk zijn, maar de vraag is: zijn ze het juiste aan het doen? Helpt het om klanten te krijgen? Draagt het bij aan de groei van hun bedrijf?

Door alle creatieve ideeën weten ze vaak niet waar ze moeten beginnen. Of vinden ze het gewoon lastig om echt in actie te komen. Blijkbaar is het dus maar wát gemakkelijk om het grote plaatje uit het oog te verliezen en tijd te besteden aan zaken die eigenlijk niet bijdragen aan je succes. Hoe kan je jezelf beter managen, zodat je wat je doet ook nuttig is?

Wat mij helpt is om afstand te nemen. Even uit te zoomen en mezelf de volgende vragen te stellen.Wat wilde ik ook alweer bereiken dit jaar, dit kwartaal, deze maand?

  • Wat is belangrijk en urgent?
  • Welke zaken moet ik echt zelf doen en wat kan ik uitbesteden aan mijn team of VA?
  • Helpen deze acties om klanten te krijgen en mijn bedrijf te laten groeien?   

Bovendien kan het helpen om je bewust te zijn van de volgende aspecten:

Tijd en energie zijn je meest kostbare bezit. Verspil dit dus niet! Zorg dat marketing en verkoop altijd je prioriteit hebben en dat je een heldere marketingstrategie hebt en blijf alles wat je doet toetsen aan deze strategie.

Heb je helder hoe jij je potentiële klanten gaat bereiken? Schrijf je regelmatig een blog, een nieuwsbrief, of zet je social media in? Ontmoet je ze offline?  Oftewel ben je echt zichtbaar?

Ook werken in blokken kan heel effectief zijn. Plan terugkerende werkzaamhedenwekelijks in. Vergeet ook zeker niet om tijd in te plannen voor ontspanning, hoe je dat ook wilt doen.

Plan dus vooruit wat wil je komende weken en maanden realiseren. Welke acties zijnervoor nodig om die doelen te behalen? Hang the big picture op in je kantoor; zo behoud je je focus.

Zeg “nee”. Als ondernemer is het belangrijk om discipline te hebben. Dus dingen die niet bijdragen aan jouw plan en niet echt belangrijk zijn doe je niet. Je zult hier ook streng voor jezelf moeten zijn, vaak vinden wij ondernemers nieuwe dingen leuker en interessanter dan wat we al kennen.

Mijn meest succesvolle klanten hebben focus, een helder aanbod en eenvoudige processen. Ik heb ze vaak wel eerst geholpen om keuzes te maken, ze te laten ontdekken waar ze echt goed in zijn en energie van krijgen en vervolgens orde te scheppen in de veelheid van mogelijkheden! Ik begrijp als geen ander dat het niet altijd vanzelf gaat.

We zijn als ondernemer vaak zo gewend aan hard werken en we willen het liefst alle kansen benutten. De vraag is dus of al die verschillende acties echt bijdragen aan de groei van je business. Doe je jezelf een plezier met waar je achter aan rent? Ploeter je door of verfris je jezelf regelmatig door even te polsen hoe je bezig bent en wat dat oplevert?

Er zijn dus veel strategieën die je kan toepassen om je bedrijf te verhelderen en jezelf effectiever te laten zijn. Hou je focus op je ideale klant en wees bewust van je eigen “sweet spot”. Waar kan jij het meest van betekenis zijn voor jouw klant? Waar maak jij het verschil?

Veel ondernemers die vanuit hun passie ondernemen zijn vaak te weinig bezig met commercieel zijn, dus stel jezelf nou eens eerlijk de vraag: Ligt jouw focus voldoende op marketing en verkoop?

Ik weet uit ervaring dat als je vol focus op de je doel afgaat jij jezelf zal verbazen hoe snel je het resultaat bereikt.

Wil jij een FocusSessie om te kijken hoe jij efficiënter en effectiever aan het werk kan zodat jouw bedrijf ook sneller gaat groeien en jij steeds meer klanten gaat aantrekken? Hoe je meer focus kan aanbrengen en echt in actie komt?

Ik help je in kaart brengen en ordenen, zodat jij daarna met duidelijke prioriteiten en actiepunten aan de slag kunt. Stuur een mail naar info@margotmorrenhof.nl of vraag hier direct een sessie aan.

 

 

 

 

 

 

 

whatsApp openen
1
Hi! Wat super leuk dat je een kijkje komt nemen! Kan ik iets voor je doen?