Margot Morrenhof -business en leiderschapscoach

Ongeveer 80% van de ondernemers werkt meer dan 40 uur per week.

 

Meer dan 50 % van de ondernemers heeft geldstress.

 

Bijna 70% is bang om arbeidsongeschikt te raken

Ben je ondernemer en herken je deze uitdagingen?

N

Altijd maar werk.

En dan bedoel ik ook altijd. Als het niet letterlijk is, dan ben je er in gedachten wel mee bezig. Loslaten vind je erg lastig. Uit onderzoek blijkt ook dat de meeste ondernemers meer dan 40 uur per week werken.

N

Je hebt zoveel ideeën en ziet zoveel kansen.

Meer ideeën dan tijd. Dat herken je vast wel. Je ziet elke dag weer zo veel mooie mogelijkheden en kansen dat je jezelf niet bij kan houden en niet goed weet welke nu prioriteit heeft. Creativiteit is een grote kracht maar ook een grote valkuil.

N

Werk-privé balans.

Privé is voor jou heel belangrijk, daar werk je ook zo hard voor. Toch merk je dat je niet altijd echt aanwezig kan zijn. Je gedachten dwalen regelmatig af en er is altijd nog wel werk te doen. Dat levert thuis regelmatig onbegrip en discussie op.

N

Moeite met loslaten.

 “Ik doe het zelf wel even” vind je het lastig om los te laten of te delegeren. Denk je regelmatig “ik doe het zelf wel even, is sneller en ook goed ;)” Kortom, je hebt moeite om zaken te delegeren.

N

Gelddruk / stress.

Pieker je regelmatig over hoe je alle facturen en/of je medewerkers elke maand moet betalen? Je werkt hard, ook omdat je een enorme geld druk ervaart. Bijna 60% van de ondernemers maakt zich regelmatig zorgen over zijn of haar inkomen.

N

De klant bepaalt.

Eigenlijk bepaalt de klant wat er gebeurt en wanneer. Te vriendelijk, moeilijk nee zeggen. De communicatie is niet altijd optimaal en ook de grenzen zijn vaak niet duidelijk.

N

Structuur en strategie.

Regelmatig word je geleefd door de waan van de dag. Er is geen duidelijke strategie en de structuur ontbreekt, ook is er geen tijd om dit uit te voeren omdat er links en rechts continu brandjes geblust moeten worden.

MIJN VERHAAL

Na tientallen jaren succesvol ondernemen verwachtte ik niet dat dit mij zou overkomen. Ik werkte hard en met plezier, vooral om uiteindelijk te kunnen genieten van alles wat ik had opgebouwd. Als eigenaar van meerdere bedrijven stuurde ik direct en  indirect 40 medewerkers aan. Als alleenstaande moeder van twee jonge kinderen trof de economische crisis van 2008 me hard; mijn omzet halveerde en ik moest schakelen en medewerkers ontslaan. Dat viel mij erg zwaar.

Opgeven was geen optie. Ik zette door, tot op het tandvlees. Op wilskracht, helemaal alleen. Ik vroeg (bijna) geen hulp, zakelijk niet en privé ook niet. DIt moest ik toch zelf kunnen. Tot mijn lichaam zei: “STOP. Ik kan niet meer.” Het effect van langdurige stress op mijn lichaam en brein was duidelijk. Hoe graag ik ook wilde, het lukte niet. Het voelde alsof alles voor niets was geweest. Ik was de leiding over mezelf, mijn leven en mijn bedrijf kwijt. Zonder energie of reserves om de regie terug te pakken, voelde ik me uitgeblust, moe, verdrietig en onbegrepen.

Laat het niet zo ver komen. Als ik iets heb geleerd uit die periode, is het (eerder) hulp vragen, beter naar mijn lichaam luisteren, bewustwording van alle loyaliteiten in de onderlaag en de invloed van mijn systeem op de keuzes die ik vandaag maak.

Kortom, met de kennis van vandaag had ik het zo anders aangepakt. Ach ja, achteraf… dat is makkelijk. Maar geloof me, het had anders gekund, en daarom ben ik er voor jou.

Ik help jou als ondernemer om het onderliggende probleem van je stressklachten, dreigende burn-out, depressie, (trauma) op te sporen en te behandelen voordat het te laat is. “Ach, zoiets zal mij niet overkomen,” dacht ik ook, maar weet dat hoe eerder je hulp vraagt, keuzes maakt en bewust wordt van patronen en belemmerende overtuigingen, hoe sneller je weer de energie en het plezier gaat ervaren, en van daaruit ook weer succesvol kan ondernemen.

Margot Morrenhof

In dit traject gaan we samen aan de slag met JOU als  ondernemer, waarbij we niet alleen je bedrijf en aanbod onder de loep nemen, maar ook kijken naar de manier waarop je werkt en hoe je jouw medewerkers aanstuurt en leiding geeft.

Mijn aanpak is holistisch en systemisch, waardoor we dieper ingaan op de onderstroom. Samen ontdekken we welke oude patronen doorbroken kunnen worden of juist losgelaten mogen worden. Op die manier creëren we ruimte voor nieuwe mogelijkheden en kansen.

Voorkom (langdurige) uitval en vraag een gesprek aan

Dit levert het op:

Jij neemt de leiding

Jij bepaalt de koers binnen jouw bedrijf. Je bent zeker van je zelf, je bedrijf en bent zelf in de lead in plaats van de medewerkers of klanten.Krachtige keuzes

Je hebt duidelijke keuzes gemaakt en grenzen gesteld voor een hele stevige basis.
Je voelt vertrouwen in jezelf en in de toekomst van je onderneming.Je houdt tijd over

Je maakt minder uren omdat je efficiënter en gerichter werkt. Dat betekent meer tijd voor jezelf en  je gezin.
Je ervaart weer vrijheidJe hebt weer plezier

Je hebt weer energie en voelt je krachtig. Gaat meer doen van waar je goed in bent. Je durft te delegeren en je hebt niet meer het gevoel dat je alles zelf moet doen. Zo komt er ruimte voor nieuwe ideeën.Margot Morrenhof - Google review
Google review Margot Morrenhof - Meer Fennema
Google review Margot Morrenhof - Nova skin - Eline Boute
Google review Margot Morrenhof - Martine Wagemans
Google review Margot Morrenhof - Meer Fennema
Google review Margot Morrenhof
Astrid KrolAstrid Krol
08:23 23 Feb 24
Afgelopen jaar heeft Margot mij liefdevol en met veel persoonlijke ervaring en kennis laten bloeien in mijn eigen groeiprocessen. Ik heb meer inzicht gekregen in wie ik ben als onderneemster en vrouw en de rollen die daarbij horen. Maar ook in de opgebouwde patronen die mij onbewust tegenhielden om bepaalde keuzes en stappen te maken.De toevoeging van het groepstraject "Like a Lady boss" was fijn. Het samen leren, voelen en ontdekken maar ook de lol, gezelligheid, warmte, steun, de herkenning, de inspiratie en motivatie waren van grote waarde. Eigenlijk zou elke onderneemster dit moeten ervaren.Stiekem wil ik geen afscheid nemen. Het bewust tijd vrij maken voor je eigen processen gaat je onderneming naar hogere doelen brengen.Coaching van Margot is persoonlijk met veel betrokkenheid, liefdevol maar ook recht door zee en soms confronterend, waardoor je daadwerkelijke andere keuzes gaat maken vanuit meer zelfvertrouwen en zelfliefde.Bedankt lieve Margot je hebt mij aangeraakt, mij laten bloeien zowel persoonlijk als met mijn bedrijf Ziezozichtbaar. Je hebt voor altijd een speciaal plekje in mijn hart.
Gerrie BosGerrie Bos
14:15 31 Aug 23
Margot heeft mij, met haar coaching en haar vertrouwen in mijn kunnen, geholpen om obstakels uit de weg te ruimen die mij belemmerden in het groeien als ondernemer. Met name het fenomeen opstelling vond ik een heel bijzondere ervaring. Het resultaat ervan was dat ik de ballast van "oud zeer" na jaren eindelijk echt achter me kon laten.Bedankt Margot. Je hebt me enorm geholpen om mijzelf "klantwaardig" te gaan voelen!
Marleen SteenbergenMarleen Steenbergen
15:06 08 Aug 23
Bedankt Margot voor de mooie inzichten en praktische tips! Je bent een fantastische coach en een hartstikke leuk mens! Ga zo door!
Wanneer je een ondernemerscoach 2x inhuurt, dan weet je dat ze een goeie is. Margot heeft mij de eerste begeleid in de ontwikkeling als beginnend zelfstandig ondernemer. Ze legt snel de kern en de pijnpunten bloot. Ze daagt je uit en zet je aan het denken (en aan het werk ;)).De tweede keer was vanuit de Startversneller, ik had besloten om er volledig voor te gaan. Super fijn dat ze al wist waar ik vandaan was gekomen en zo, opnieuw, met me mee kon lopen.Vooral veel gehad aan de opstellingen en ook een keer hypnose mogen ondergaan om echt in contact te komen met mijn onderbewuste.Bijna elke sessie werd geëindigd met een kaartje trekken, die altijd de kern van datgene waar ik tegenaan liep, en de les die ik had geleerd, weergaf.Het voelde altijd als een warm welkom en je weet dat ze altijd voor je klaar staat.Echt een TOP vrouw! Margot, bedankt voor alles!
Annerieke SiemonsAnnerieke Siemons
15:07 30 Nov 22
Toen ik me inschreef voor de Startversneller wist ik direct dat ik bij Margot het coachtraject wilde volgen. Haar enthousiasme en aanpak sprongen er direct uit voor mij. De opstellingen die ik met Margot heb gedaan, hebben mij mooie inzichten gegeven die ik met mijn hoofd niet had kunnen bedenken. Daarentegen is Margot ook heel down to earth en praktisch. Doelen stellen en vooral gaan. Margot heeft wat mij betreft de goede mix tussen de harde en zachte kanten die je als ondernemer beide nodig hebt. Dank je wel dat je een tijdje hebt meegelopen met mijn reis!
js_loader
whatsApp openen
1
Hi! Wat super leuk dat je een kijkje komt nemen! Kan ik iets voor je doen?