Meer succes en geluk in je business: vier handige tips!

Uit onderzoek blijkt dat geluk in je ondernemerschap niet alleen wordt veroorzaakt door financiële beloningen. Het slagen van een opdracht is veel belangrijker! Niets is zo belangrijk als de ervaring dat je een succesje hebt geboekt.

Hoe vaker je kleine overwinningen ervaart, hoe groter de kans dat je op de lange termijn productief en creatief zult zijn. En als je meer succes en geluk wilt ervaren in het ondernemen, is creativiteit heel belangrijk.

Graag deel ik vier handige tips die jou helpen om meer geluk te ervaren in ondernemen:

  1. Stel heldere doelen als ondernemer. Het is belangrijk om een paar lange termijndoelstellingen vast te stellen. Breek die op in kleinere korte termijndoelen die je snel kunt behalen. En vier vooral ook je successen. Beloon jezelf! Zo heb ik zelf voor dit jaar bij het behalen van bepaalde (omzet)doelen al een passende beloning vastgesteld :-).
  2. Noteer dagelijks met een paar woorden je vooruitgang en ook de tegenslagen van de dag.
  3. Evalueerwekelijks welke doelen je hebt behaald en welke je doorschuift naar volgende week. Welke acties heb je ondernomen? Welke mensen heb je mogen ontmoeten? Maar ook: wat ging er minder goed? Wat kun je daarvan leren? Moedig jezelf aan en wees begripvol. Het is alleen maar goed om te weten wat werkt, en wat niet.
  4. Kijk aan het eind van de maand terug op de periodeom te zien wat je allemaal gerealiseerd hebt. Stel jezelf vragen. Welke groei heb je doorgemaakt? Waar heb je je door laten afleiden? Waar ben je trots op? Kijk ook naar de doelen van de volgende maand. Wat houden die in en welke acties ga je daaraan verbinden?

 

De afgelopen maanden ben ik zelf ook wekelijks en maandelijks mijn vooruitgang op gaan schrijven en het geeft je absoluut meer inzicht in jezelf. Ik weet nu precies wat ik allemaal doe in een week en welke stappen ik wekelijks zet. Geloof mij, dat geeft je echt voldoening. Bovendien geef je jezelf het vertrouwen om de volgende stap te zetten.

Een andere fundamentele factor die bijdraagt aan meer geluk in je ondernemerschap? Het gevoel dat je gesteund wordt door je omgeving! Tegenwoordig zijn er veel ZZP’ers die de hele dag alleen aan het werk zijn om hun business op te bouwen. Zorg dat je andere ondernemers om je heen verzamelt met wie je kunt samenwerken, sparren, die je steunen en met wie je op regelmatige basis kunt klankborden. Aanmoediging, aansluiting, vriendschap en écht contact: dat levert geluk op! Je verbonden voelen met mensen om je heen. Als jij een omgeving creëert waarin je wordt gesteund en aangemoedigd, dan vergroot je de kans op een succesvolle business.

Elke maandagochtend skype ik met een collega-ondernemer. We wisselen zowel onze successen en uitdagingen, als onze plannen voor de komende week uit. Dat helpt ons beiden om focus te houden. We steunen en motiveren elkaar, zodat we allebei elke dag groeien.

Ik wens jullie een mooie week met veel succesjes!

Margot

whatsApp openen
1
Hi! Wat super leuk dat je een kijkje komt nemen! Kan ik iets voor je doen?