Als perfectionist leg je de lat hoog. Je wilt uitblinken, streven naar perfectie in alles wat je doet. Maar die interne stemmen houden je tegen: “Nog niet goed genoeg. Niemand wacht op jou.”

Herken je de perfectionist?

  • Het herhaaldelijk opnieuw maken van je video’s.
  • Misschien toch eerst nog een opleiding doen
  • Je website en aanbod blijven aanpassen en finetunen.
  • Het schrijven van een bericht, het niet plaatsen, het de volgende dag weer verbeteren en toch niet plaatsen, misschien morgen…
  • Eerst nog even wachten op ‘goedkeuring’ van je coach, partner of zakenpartner.
  • Continu kijken naar hoe anderen dingen doen.

Je legt de lat zo hoog, je wilt graag maximaal presteren, het liefst uitblinken. Je wilt de beste, liefste, slimste, mooiste of grappigste versie van jezelf zijn. Eigenlijk wil je letterlijk alles perfect doen.

De sterke kant van jouw perfectionisme is dat je waarschijnlijk behoorlijk gedisciplineerd, gedreven, ambitieus en verantwoordelijk bent. Maar de uitdaging is dat die vervelende stemmen in je hoofd ervoor zorgen dat je geen actie onderneemt. Die stemmen zeggen dat:

❌ Je hebt nog niet genoeg kennis om te doen wat je wilt doen.

❌ Je website is nog niet mooi genoeg om live te gaan.

❌ Niemand zit op jou te wachten.

❌ Het is niet mogelijk om je te onderscheiden, want er zijn al zoveel anderen.

Het is tijd om jezelf toestemming te geven om te leren van ‘falen’. Ik ben regelmatig onderuit gegaan, heb ook vaak een ‘nee’ gehad, verkeerde keuzes gemaakt, maar juist daardoor heb ik geleerd en ben ik gegroeid. Schreeuw van de daken waarom je wilt bijdragen. Mensen wachten WEL op jou! Houd je niet langer in, wees trots op wat je te bieden hebt!

Tips om jezelf te bevrijden van perfectionisme:

✔️ Erken je interne criticus: Herken en erken die stemmen die je vertellen dat je niet goed genoeg bent. Besef dat dit slechts belemmerende overtuigingen zijn. Er is ook een ander stemmetje dat jou empowered. Die zegt, probeer het maar. Zet het volume van die stem wat harder 😉

✔️ Geef jezelf toestemming om te leren:  Fouten maken is menselijk en essentieel voor groei. Sta jezelf toe om fouten te maken en leer ervan.

✔️ Focus op vooruitgang, niet perfectie: Richt je op vooruitgang en groei. Het streven naar perfectie kan verlammend werken, terwijl vooruitgang je in beweging houdt. Geef ook aandacht aan de dingen die goed gaan.

✔️ Doorbreek het patroon:Dit kan je doorbreken. Creëer bewustwording, onderzoek waar het is ontstaan en betrek ook je onderbewuste om nieuwe helpende gedachten te creëren en te verankeren.

Het overwinnen van perfectionisme opent de deur naar groei, creativiteit en succes. Sta jezelf toe om te falen en te leren. Het maakt het vooral ook een stuk leuker!

Wat mijn aanpak onderscheidt, is dat ik óók de onderstroom van je bedrijf meeneem door systemisch te kijken naar jou als ondernemer en naar je bedrijf. Ik begeleid jou in het versterken van je intuïtie. Samen doorbreken we patronen en belemmerende overtuigingen met tools zoals opstellingen, hypnose en EFT, en zoeken we naar de beste verdienmodellen, strategieën en marketingmethoden die bij jou passen.

Wil je meer weten? Stuur dan een berichtje.whatsApp openen
1
Hi! Wat super leuk dat je een kijkje komt nemen! Kan ik iets voor je doen?