Welke eigenschappen zijn nodig als je wilt ondernemen en er ook echt een succes van wilt maken op je EigenWijze?

Wil je van je bedrijf echt een daverend succes maken dan zijn dit de 7 belangrijkste eigenschappen zodat je opvalt en de juiste klanten aantrekt.

Eigenwijs zijn
Lef hebben om je eigen pad te bewandelen. Je durft je eigen koers uit tezetten en je vertrouwt op je eigen wijsheid en intuïtie.

Creativiteit en flexibiliteit
Openstaan voor veranderingen en proactief zijn. De wereld om ons heen verandert heel snel. Wie niet openstaat voor verandering mist niet alleen kansen maar komt ook op een achterstand te staan. Wees dus creatief en innovatief. Het begint bij accepteren dat het soms niet gaat als je had gedacht. Belangrijk is dat je inspeelt op de situatie en er een positieve draai aan kan geven.
Ondernemen vraagt flexibiliteit van je, in denken en doen.

Doorzetten
Ondernemen is over het algemeen hard werken en doorzetten. Het is 80 uur per week voor jezelf doen wat je ook 40 uur voor een werkgever kan doen. Als je echt onderneemt vanuit je passie levert het je energie op. Dan kan je doorgaan op momenten dat je eigenlijk wilt opgeven en niet meer ziet hoe. Alle succesvolle ondernemers hebben ook tegenslagen meegemaakt. De aanhouder wint. Vergeet dat niet als het even tegenzit. Als je doet waar je passie zit en waar je energie van krijgt zal je ervaren dat je langer door kunt werken dan je had gedacht.

Leiderschap
Leiderschap gaat over het lef hebben om je intuitie te volgen, initiatief te nemen en te durven falen. Maar ook over anders durven zijn. Je Eigen Wijze ontdekken en niet volgen wat de rest doet maar voelen wat voor jou klopt en wat jij echt wilt doen en bijdragen en daar ook acties aan verbinden. Het gaat over de beste versie worden van jezelf. Jouw dromen en doelen nastreven op een manier die bij jou past.

Vertrouwen
Vertrouwen in dat je hetgeen je geeft ook terug zal ontvangen. Vertrouwen in jezelf, in je kwaliteiten. Als jij er niet in gelooft, dan gelooft niemand het. Ook over het uitstralen van vertrouwen als jij je boodschap vertelt, jouw visie deelt. Zou jij jezelf geloven als je naar jouw verhaal luistert?

Besluitvaardig zijn
Succesvolle mensen durven te kiezen. Blijf niet te lang hangen in de voorbereidingsfase. Hak knopen door, maak beslissingen en kom in actie. Door te doen kom je erachter of het klopt. Niet door eeuwig te blijven onderzoeken wat de gevolgen zouden kunnen zijn of wat je allemaal tegen kunt komen.
En zeker helpt daarbij om focus aan te brengen. Wat ga je het eerste doen en wat daarna? Prioriteiten stellen is óók kiezen.

Resultaat en actiegericht
Resultaat komt niet zonder actie. Het klinkt als een open deur maar een succes maken van je onderneming vraagt om hard werken. Het kost je soms bloed, zweet en tranen voor het bereiken van het gewenste resultaat.
Ondernemen vraagt om uitproberen en doorzetten. Aanpassen en opnieuw proberen. Zo ontdek je wat voor jou het beste werkt. Soms heb je geluk en werkt het meteen, maar vaak moet je meerdere opties uitproberen voor het optimale resultaat. Zonder doorzettingsvermogen is je kans op succes beperkt.

Mis je nog een eigenschap die volgens jou erg belangrijk is laat het mij dan weten.
Ik wens je een succesvol bedrijf!
Als je hulp wilt bij het opzetten of doorzetten, zodat jij van jouw bedrijf een succes maakt, stuur gewoon een mail naar info@margotmorrenhof.nl

whatsApp openen
1
Hi! Wat super leuk dat je een kijkje komt nemen! Kan ik iets voor je doen?