De intentie waarmee je iets doet in jouw bedrijf is in belangrijke mate bepalend voor het succes dat je behaalt!
We weten allemaal dat actie ondernemen cruciaal is in ondernemerschap.
Zonder actie, immers, geen resultaat.
Wat we niet altijd realiseren, is dat het niet alleen gaat over de actie, maar juist ook over jouw intentie.
Wees je bewust van de intentie achter jouw acties. Intentie is de basis van alle creatie.

Intentie Zetten: Hoe doe je dat?
Neem een uurtje voor jezelf. Je kunt intenties zetten voor een jaar, een half jaar, een maand, een week, en zelfs voor de dag. Het is als het richten van een schijnwerper op wat je écht wilt. Je zult merken dat wanneer je eenmaal een intentie hebt gezet, je meer van die dingen zult opmerken in je leven. Houd het overzichtelijk en werk aan de stappen die nodig zijn om je intenties werkelijkheid te maken.

Tips voor Sterke Intenties
Specifieke intenties zijn superbelangrijk. Wees niet vaag, maar stel duidelijke regels op. Geef jezelf minstens dertig dagen om een nieuwe gewoonte te vormen en maak het leuk voor jezelf. Maak de intenties zo concreet mogelijk en vermijd het woord ‘niet’. Maak afspraken met jezelf om elke ochtend vijf minuten (of meer) met aandacht aan je intenties te werken. Gebruik reminders (post-its, agenda, etc.). Hak grote doelen in behapbare stukjes om verlamming te voorkomen.

Boost met Affirmaties
Affirmaties zijn fantastisch om je intenties te ondersteunen. Visualiseer hoe het zou zijn als je intentie werkelijkheid wordt. Schrijf erover om het zo helder mogelijk voor jezelf te maken. Dit vergemakkelijkt het behalen van je doelen. Stel bijvoorbeeld dat je een nieuw huis wilt. Je affirmatie zou kunnen zijn: ‘Ik woon in een nieuw huis en kan daar helemaal tot rust komen.’ Schrijf dan op hoe dat huis eruitziet, wat je er doet en hoe je je daar voelt. Hoe helderder je het voor jezelf ziet, hoe makkelijker het wordt om stappen te zetten om dat huis te krijgen.

Maak je Intenties SMART
Zorg ervoor dat je concreet wordt bij het zetten van je intenties. Je moet tenslotte weten wat je moet doen om te komen waar je wilt zijn! Ga aan de slag met het SMART formuleren van je doelen: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Bepaal welke kleine stappen je kunt zetten om je doelen te behalen.

Vier Je Successen
Laat jezelf niet afleiden van je doel. Tegenslag hoort er soms bij, maar laat je niet ontmoedigen. Het gaat niet alleen om het succes, maar ook om de reis. Zo worden intenties zetten, actie ondernemen, reflecteren en opnieuw intenties zetten onderdeel van je leven. Een leven waarin je jouw doelen behaalt, plezier kunt hebben, lekker werkt en ook kunt ontspannen. Maak ook afspraken met jezelf over hoe je jezelf gaat belonen als je je doelen hebt behaald.

whatsApp openen
1
Hi! Wat super leuk dat je een kijkje komt nemen! Kan ik iets voor je doen?