“Als ik maar genoeg aan iets denk en als ik maar positief denk dan verschijnt het vanzelf in mijn leven” veel mensen denken dat zo de Wet van Aantrekkingskracht werkt. En ja ik geloof echt dat we ons eigen leven creëren en dat een ieders verlangen realiteit kan worden maar helaas werkt het niet zo simpel als er alleen maar in geloven en positief denken.

Als je echt gelooft in je eigen kracht, zou niemand je tegen houden. Of eigenlijk nog belangrijker dan zou jij jezelf ook niet meer tegenhouden. Mensen die succesvol en gelukkig zijn nemen hun leven in eigen hand. Wachten niet op het ideale moment maar creëren zelf het juiste moment.

Wil je zeggen dat ik dan overal controle over heb?🤔
Nee je hebt zeker niet alles in de hand. Soms overkomen je dingen waar je niet om hebt gevraagd. Zaken waar je geen invloed op hebt. Kortom je kunt de wind niet controleren maar wel de stand van je zeil aanpassen. Een ding is in ieder geval zeker; jij hebt zelf de grootste invloed op je eigen leven.

Dus gebruik die invloed. In dit blog wil ik je graag meenemen in de 12 stappen van het creatieproces. Op mijn leven heeft het toepassen van de creatiespiraal een mega positieve invloed gehad de laatste jaren. Mijn wens voor jou is dat ook jij bewust wordt van je eigen creatiekracht waardoor ook jouw leven daadwerkelijk mooier en beter wordt.

Creatieproces 
Als je echt succesvol wilt zijn in je leven en als ondernemer, zul je moeten werken aan de realisatie van wat jij verlangt. En daarvoor zal je je in eerste instantie bewust moeten worden wat je in je leven werkelijk verlangt 😇

Wat heb je nodig om je wensen te realiseren?
Ten eerste is dat je wens. Een wens die je ergens in jezelf hebt gevonden. Een wens waar je hartstocht bij voelt en waar je echt iets voor over hebt.

Houd je niet bezig met wat je allemaal niet (meer) wenst. Een belangrijke spelregel op weg naar succes en geluk is dat je bij het denken en praten over je wensen vooral benoemt wat je wel wenst! Formuleer je wensen altijd positief, zeg wat je wel wenst en begin zo aan een positief creatieproces. Doorloop onderstaande stappen zodat jij de juiste mindset creëert voor jouw onderneming en je leven.

Geef je fantasie de ruimte en maak het beeld van je succesvolle bedrijf en van jezelf als gelukkige ondernemer zo helder mogelijk. Gebruik al je zintuigen: zie, ruik, hoor, proef en voel de door jou gewenste uitkomst. Hoe completer jij het maakt, hoe meer jij het aantrekt.

Wie denkt dat iets niet kan, blijkt uiteindelijk meestal gelijk te krijgen. Er zijn meerdere experimenten waaruit bleek dat wanneer bijvoorbeeld een kind maar lang genoeg hoort dat hij niet goed kan rekenen, hij dan vanzelf minder goed gaat rekenen. Dus als jij wilt dat jouw droom uitkomt, dat jij die succesvolle onderneming gaat realiseren, dan kun je er maar beter in geloven! Als jij erin gelooft, heb je meer kans op succes.

Geloven is geen garantie, het bevordert slechts je kansen. Het is één van de voorwaarden om uiteindelijk succesvol te zijn.

Weten wat je wenst, er een helder beeld van hebben en erin geloven zijn de eerste drie van de twaalf voorwaarden die nodig zijn om je wens tot vervulling te brengen.

De volgende voorwaarde is dat je je wensen uit en dat je met je verlangens naar buiten treedt. Je gaat op zoek naar mensen, informatie en zaken die jou kunnen helpen. Je gaat onderzoeken op welke wijze en met welke hulp jij je wensen gaat realiseren. Je kunt niet alles zelf doen. De kunst is jezelf te omringen met mensen die iets voor je kunnen betekenen. Nog beter is het als jij die mensen kiest, waarvoor jij ook wat kan betekenen.

Als je voldoende mensen, ideeën, deskundigheid en informatie hebt verzameld en je weet hoe jij je wensen kunt realiseren, dan wordt het tijd om de overgang van fantasie naar realiteit te maken. We gaan plannen. Dat wat gepland staat heeft een sterke neiging ook daadwerkelijk te gebeuren.

Je maakt een plan, je bepaalt welke stappen jij wilt zetten om je droom werkelijkheid te laten worden. Welke stappen je nu eerst gaat zetten en welke daarna. Je maakt een plan en voor je het weet, beslis je om ook daadwerkelijk te handelen. De overgang van denken naar doen!👊 Dat zijn de twee volgende stappen in het creatieproces.

De volgende stap is handelen. Je zet alles in, je ontdekt, gebruikt en ontwikkelt je talenten. Dit is het actieve deel van het creatieproces. Het is nu een kwestie van oefenen en blijven proberen, van werken en zweten, van aanpakken en gewoon doorgaan. Misschien duurt het langer dan je had gedacht, mis je sommige vaardigheden, een opdracht die niet doorgaat of een onverwachte financiële tegenvaller. Kortom, je wordt nu geacht om te volharden. Vallen en weer opstaan.

De volgende stap is dus volharden. Deze staat tegenover geloven.Volharden is de materiële tegenhanger van geloven en geloven is de geestelijke variant van volharden. Geloven is ja zeggen tegen je eigen wensbeelden, terwijl volharden is ja zeggen tegen het werk waar je aan begonnen bent. Dus volharden is de fase waarin je geloof op de proef wordt gesteld. En je kan moeilijk volharden zonder geloof!

Na volharden volgt de moeilijkste van alle stappen: ontvangen. De eerste negen (wensen, verbeelden, geloven, uiten, onderzoeken, plannen, beslissen, handelen en volharden) waren min of meer vanzelfsprekend.

Hoeveel tijd de realisatie van je wens in beslag neemt, hangt af van de omvang van de wens, en hoe wezenlijk de wens in jouw leven is. Ontvangen is voor veel mensen de moeilijkste stap. Verlangen naar een nieuw succes gaat ons meestal beter af dan genieten van behaald succes. De kunst van het ontvangen, is te kunnen genieten wanneer je krijgt waar je in een eerder stadium zo naar verlangd hebt. 🙏 Dus straal uit dat je graag wat krijgt, geniet ervan en je zult meer krijgen. Of het nu gaat om complimenten, liefde of geld.

Ontspannen is de laatste stap in het creatieproces. Wie geoogst en genoten heeft, kan langzaam tot rust komen. Het is tijd voor bezinning en inkeer, van waarderen en op waarde schatten, van voelen hoe jij je voelt en contact maken met jezelf. Dat kan door middel van een wandeling in de natuur, een meditatie of kijken naar een openhaard. Terug naar je eigen wortels. En dan komen er nieuwe wensen, nieuwe verlangens op een wat dieper niveau. Houd die wens nog even geheim, ontwikkel in jezelf eerst een beeld. Als je vertrouwd bent met dat beeld, besluit er dan in te geloven. Dan kom je er mee naar buiten en ga je op zoek naar mensen en dingen die je kunnen helpen bij de realisatie ervan. En dan begint het hele creatieproces weer van voren af aan!

Deze stappen zijn gebaseerd op de creatiespiraal van Marinus Knoope. Ik ben erg benieuwd welke inzichten het jou heeft opgeleverd 👆Wil je meer weten hoe jij “de Creatiespiraal” kunt toepassen in jouw bedrijf? Ga dan naar mijn website www.margotmorrenhof.nl daar kan je gratis mijn e-book downloaden en neem ik je stap voor stap mee.

Wat is jouw wens die je werkelijkheid wilt laten worden? 🤗Laat je het mij weten hieronder in de comments?

 

whatsApp openen
1
Hi! Wat super leuk dat je een kijkje komt nemen! Kan ik iets voor je doen?