Hoe zou jouw bedrijf eruit zien als je gaat vertrouwen op je eigen wijsheid?

Ik help ondernemers om op een eigenwijze manier te gaan ondernemen. Daar bedoel ik mee dat je als ondernemer vooral gaat onderzoeken wat jouw eigen wijze is. Een bedrijf bouwt dat echt past bij jouw eigen unieke visie en talenten.
Dat je mag gaan vertrouwen op je eigenwijsheid en af en toe heerlijk eigenwijs mag zijn.
Door ondernemers te helpen vertrouwen op hun eigenwijsheid zie ik ze sneller groeien maar vooral ook met veel meer plezier ondernemen.

Intuïtief ondernemen

Intuïtie is een heel belangrijk onderdeel om succes te behalen.
Je herkent het vast wel dat je achteraf dacht “ergens wist ik direct al dat dit of dat niet goed zou gaan of zou gaan werken”.
Misschien heb je ooit iemand ontmoet die iets deed wat niet zo leuk was en je achteraf wist: ”ik heb hem nooit vertrouwd” of ”ik had altijd al zo’n naar gevoel als zij in de buurt was”.
Dat is je intuïtie die je waarschuwde. Je voelde ergens dus wel dat je het niet moest doen, maar met je hoofd bedacht je redenen om het toch maar te proberen. Dus heb jij je intuïtie genegeerd.

Je kan intuïtie zien als een persoonlijk kompas. Er is veel onderzoek geweest naar en geschreven over intuïtie. Het wordt steeds duidelijker dat we de meeste beslissingen niet nemen door er heel rationeel en uitgebreid over na te denken, maar op basis van een innerlijke stem die ons feilloos de weg wijst: onze intuïtie. Een natuurlijk “weten” dat we niet logisch kunnen verklaren. Een innerlijk kompas dat precies weet wat goed voor ons is en ons vertelt wat ons te doen staat. Het laat zich niet leiden door angst.
Door beter in contact te zijn met jouw intuïtie zal je direct merken dat je veel betere keuzes gaat maken.

Nu is het zo dat het niet altijd makkelijk is om je intuïtie te horen of te voelen maar iedereen kan het leren. Het is een zachte stem, een gevoel, iets wat van binnenuit komt, terwijl we onze aandacht meestal naar buiten richten en dagelijks worden blootgesteld aan mega veel indrukken.
Denk aan al je ontmoetingen, internet, werk, afspraken, sociale verplichtingen, social media en al onze andere dagelijkse bezigheden. En dan heb ik het nog niet eens over al die gedachten die we constant hebben. Al die informatie en prikkels maakt het niet bepaald makkelijk om naar je intuïtie te (blijven) luisteren.
De vraag is: Hoe kom je bij je gevoel? Dat wat je onbewust weet en spontaan tot je spreekt als je het de ruimte geeft?

5 Tips om beter in contact te komen met je intuïtie

1. Doe eens niks!
Neem af en toe tijd om helemaal niks te doen. We zijn allemaal zo druk, druk, druk en met onze aandacht voornamelijk naar buiten gericht. Continu in actie wat we allemaal nog moeten doen. En als we even niks “moeten” vullen we onze tijd met social media, Netflix of iets anders waar we ons door kunnen laten afleiden. Door af en toe even echt niks te doen, zal je beter in staat zijn om je aandacht meer naar binnen te leggen.

2. Ga de natuur in
De bomen, planten, het groen of de zee heeft een ontspannen effect op jou. Er ontstaat ruimte om echt te voelen en te luisteren wat jouw intuïtie je wil zeggen. Zeker als je het combineert met bewegen. Dus ga vooral lekker wandelen of fietsen.

3. Luister naar je lichaam
Luister eens echt wat je lichaam je wil vertellen. Luister naar de signalen. Heb je hoofdpijn? Een onrustig gevoel in je buik? Voel je je zwaar en moe? Last van gespannen nek en schouders?
Voelt iets niet goed, dan is dat vaak ook zo. Luister naar je lichaam en onderneem actie (of misschien dus juist even rust;).
Het klinkt zo logisch maar vaak luisteren we er niet naar.

4. Ga sporten.
Door te sporten zorg je ervoor dat je meer in contact komt met je lijf, waardoor je beter in staat zult zijn lichamelijke gewaarwordingen te voelen, die je veel kunnen vertellen. Je intuïtie voel je dus in je lijf. Bovendien kun je door regelmatig te sporten stress kwijtraken. Doordat er endorfine, serotonine en dopamine vrij komt tijdens het sporten, een cocktail aan feel good stofjes is het ook nog eens heel goed voor je humeur;-)

5. Ga mediteren.
Ook het beoefenen van meditatie, yoga of mindfullness zijn uitstekende manieren om meer bij je gevoel te komen. Je stopt dan die continue stroom aan gedachten. Het gevolg is dat je direct meer innerlijke rust zal ervaren en veel meer in “het nu” kan zijn. Ik weet dat niet iedereen hier direct ontzettend enthousiast over wordt. Sinds ik yoga meerdere keren per week beoefen en vaker mediteer, voel ik me veel rustiger en kan ik beter focus houden.
Het is niets meer dan je aandacht naar binnen richten; en je hoeft het niet direct een uur per dag te doen he;-). Het kan je al zoveel opleveren als je het gewoon vijf of tien minuten per dag doet. Het geeft mij meer rust en stilte in mijn hoofd, waardoor ik minder snel afgeleid ben en beter kan afstemmen op wat ik echt wil.

Ondernemen is zeker ook in actie komen (en blijven).
Het gaat niet over alleen maar hard werken maar vooral om de juiste actie ondernemen.
De ruis weghalen en focussen op waar jij naar toe wilt.
Hoe is dat voor jou? Hoe zorg jij ervoor dat je gaat voelen wat goed voor jou is en daardoor veel betere keuzes gaat maken?

Heb je iets aan deze tips of heb je nog een tip die je wilt toevoegen laat het mij dan weten!
Wil je ook meer ondernemen vanuit je intuïtie maar weet je niet hoe je kan beginnen neem dan vrijblijvend contact met me op.

whatsApp openen
1
Hi! Wat super leuk dat je een kijkje komt nemen! Kan ik iets voor je doen?