Wat maakt familiebedrijven zo bijzonder, opmerkelijk en ongewoon?
Zijn ze echt anders dan niet-familiebedrijven?
Jarenlange ervaring als eigenaar van een familiebedrijf heeft mij er van overtuigd dat er absoluut een afwijkende bedrijfsdynamiek is. Op vele fronten zijn familiebedrijven uniek!
Of het nu de slager of bakker op de hoek is of familiebedrijven die uit gegroeid zijn tot landelijke of mondiale spelers.
Welk familiebedrijf je ook bekijkt er is een vervlochtenheid van de familie met het eigen bedrijf.
Privézaken zijn niet altijd privé.  Familiebelangen, eigendomsbelangen en bedrijfsbelangen lopen door elkaar heen, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Een kenmerk van een familiebedrijf is zeker de stabiele managementstructuur. “BV Nederland is in familiehanden” wordt er wel vaak gezegd maar als je naar de cijfers kijkt klopt dat ook wel want 55% van alle bedrijven in Nederland is in familiehanden. De sterke verbondenheid met het bedrijf maakt familiebedrijven een bijzonderheid.

Omdat we met 3 “systemen” te maken hebben, de familie, het bedrijf en het eigendom kunnen er complexe situaties ontstaan. De familiebelangen zijn gericht op stabiliteit in de familie, het geluk en welzijn van gezinsleden en een toekomst met veel perspectieven voor zoon of dochter. Maar ook gelijkwaardige behandeling van alle kinderen en de vererving is van belang. En bedrijfsbelangen kunnen daar weleens lijnrecht tegenover staan met aspecten als taken, resultaten en prestaties.
Daarnaast speelt het derde systeem van eigendom ook nog een rol.

Typische kenmerken en actuele in familiebedrijven zijn: continuïteit, de passie, de snelle besluitvorming en een grote loyaliteit
Mijn ervaring is dat zeker in een familiebedrijf een eigen dynamiek en oude patronen factoren zijn die bijzondere aandacht behoeven. Denk daarbij aan:
;
Verschil van inzicht over de groei, de aanpak en/of het leiderschap tussen de generaties
;
Familieloyaliteit
;
Onbewuste patronen en overtuigingen
;
Balans tussen werk en privé
;
Hoe en wanneer regelen we de opvolging
;
Kinderen die wel of niet (actief) betrokken zijn bij het familiebedrijf
;
Niet altijd even duidelijke afspraken en familiekapitaal
;
Wel de directie maar niet de baas
;
Onduidelijke afspraken en grenzen uit onderlinge loyaliteit

Wil jij ook dat jullie communicatie duidelijker wordt of dat er een betere scheiding komt tussen werk en privézaken. Of zijn het veel onbewuste zaken waardoor het bedrijf niet loopt of groeit volgens plan. Zie je nog te weinig resultaat of verval je regelmatig in oude patronen? Succes en resultaat komt niet zomaar aanwaaien; je zult stappen moeten zetten. Naar jezelf durven kijken, kijken naar wat het is wat je tot nu toe heeft tegen gehouden om het familiebedrijf het bedrijf te maken waar je van droomt. Of om de stappen te zetten en de keuzes te maken die echt goed voor jou voelen.

 

 

 

 

 

Wat klanten zeggen:

Ik zat volledig vast. Ik was niet gelukkig met verhoudingen tussen ons eigen bedrijf en ons privéleven. Ook zijn er binnen de familie moeilijke verhoudingen om mee om te gaan. Daarom heb ik met Margot een opstelling gedaan.
Het heeft mij duidelijk gemaakt dat ik meer mijn stem moet laten horen. Het heeft mij ook opgeleverd dat ik mijn werk heb aangepast zodat het beter bij mij past, zowel zakelijk als privé.. Ik heb weer lucht en meer plezier. Ik voel me volwaardig.
Ik kreeg een beter beeld over wie ik ook al weer ben en dat leidde tot het inzicht dat ik er mag zijn. Ook werd mij een hoop duidelijk over de verhoudingen binnen de familie. Je kijkt als het ware op een afstandje naar jezelf en de situaties. Zo bijzonder.
Bij Margot voelde ik mij veilig, ik denk dat dat een vereiste is. Ze stelt je op je gemak en zij heeft een groot inlevingsvermogen.
Margot laat je op een nieuwe manier naar situaties en verhoudingen kijken.
Het voelt als een cadeau en een mooie investering in mezelf. Ik voelde me bevrijd van negativiteit en zware emoties. Ik sta weer in mijn kracht.
Jan

Eigenaar Familibedrijf MKB